Tuesday, November 7, 2006

Construieste relatii frumoase

In meditatiile pe care obisnuiesc sa le citesc dimineata am regasit acelasi îndemn de a trai pentru altii.

"Daca doresti sa cladesti relatii frumoase, urmeaza pasii urmatori:

1. Pune-i pe ceilalti pe primul loc. Ia aminte:<> Daca porti cu tine acest principiu în toate interactiunile cu altii, nu poti da gres.
2. Nu purta bagaje emotionale. Daca cineva te-a ranit si trebuie sa rezolvi aceasta problema, fa-o imediat. Iarta, rezolva problema si las-o în urma. Daca nu merita sa o abordezi, uita de ea si mergi mai departe.
3. Investeste în relatiile cele mai semnificative. Nu-ti risipi timpul urmând principiul "primul sosit-primul servit". Nu lasa relatiile fara valoare sa te consume, încât sa nu-ti mai ramîna resurse pentru cele care conteaza cel mai mult.
4. Slujeste cu bucurie. Un director executiv al unei companii aeriene a explicat cât este de greu sa angajezi si sa pregatesti oameni pentru aceasta industrie. "Serviciile reprezinta singurul lucru pe care-l avem de vânzare, însa tocmai acesta reprezinta lucrul cel mai greu de "predat", pentru ca nimeni nu doreste sa fie învatat sa slujeasca."
5. Exprima-ti constant aprecierea. Spune celor dragi cât de mult îi iubesti - si fa des acest lucru! Prea multi dintre noi consideram ca cea mai buna modalitate de a-i ajuta pe altii este critica sau beneficiul vastei noastre întelepciuni. Gresit! Cea mai buna modalitate de a-i ajuta pe ceilalti este de a vedea cele mai bune calitati în ei. Practica principiul celor 101 procente: cauta un lucru de admirat, si apoi încurajeaza 100% acea persoana sa-si dezvolte mai mult acea calitate. Acest lucru te va ajuta sa placi persoana respectiva, si pe ei sa te placa pe tine. Ce poate fi mai benefic pentru o relatie?"

No comments: