Sunday, May 20, 2007

Tarcu pe ploaie 19-20 Mai 2007

Poze cu mobilul se gases la :
http://picasaweb.google.com/damaris4d/Tarcu1920Mai2007PozeFacuteDeAdelaCuMobilul
scuzati calitatea proasta :)

Nu stiu ce ati facut voi in week-end-ul acesta ploios, dar noi n-am stat acasa :))
Comform planului, plecam cu trenul de 6 spre Caransebes. In Timisoara vreme destul de inchisa dar fara ploaie. Ceea ce nu putem spune despre Caransebes unde ne astepta... cine alta decat... ploaia :))) In drum spre Dacia realizez ca mi-am uitat aparatul foto acasa :( Nu pot sa cred ca am facut o asemenea greseala. Ma gandesc deja ca tura aceasta va trebui sa o mai fac odata.
Sunt uimita de verdele intens din jurul nostru. Parca ar fi cu totul altul drumul acesta pana la Dacia. In Jigoria din nou, un peisaj cu totul deosebit de cel pe care l-am vazut ultima data... desi ploua, pasarele canta, padurea freamata... iar noi suntem tare bine dispuse :) in Seroni surpirza!... o turma de oi si bineinteles vreo 8-10 dulai se aduna in jurul nostru latrand... ciobanii ne zaresc dar nu se sinchisesc sa-si cheme cainii... ne lasa asa vreo 2 minute sa ne descurcam noi cu ei... oile stau aliniate in randuri si ne privesc.... ah, ce rau imi pare ca n-am ap. foto... ce poza tare ar fi fost asta :). Intr-un final ciobanii se hotarasc sa-si cheme cainii, iar noi incercam sa facem o poza cu...
mobilele!!!!... vai in ce hal am ajuns!!!... din pacate oile deja o pornisera si nu mai erau interesate de noi :))) Noi ne continuam drumul... sunt uimita de verdele crud al padurii... si din nou gandul acela ca mi-am lasat ap. foto acasa.... orice lucru frumos pe care il vad, un nou regret :)) asta e... La 9.30 suntem la Cuntu. Nenea Puiu si tanti Victoria ne servesc cu ceai. Stam ceva timp la povesti si la 10.30 o pornim spre Tarcu.
Nu stiu cum se face, dar ne apuca cheful de povestit... uite asa in ploaie... ne simtim de parca ar fi o zi insorita ce te tot imbie sa stai... eh.... de la Sadovanu incepe si vantul mai puternic... dar asta nu ne impiedica sa stam la povesti :)))
In fata statiei meteo, peisajul e deplorabil... o gramada de fiare vechi, lemnaraie si alte cele ramase acolo din toamna de cand s-au facut renovarile. Daca n-ar fi fost ploaia ne gandeam sa fi dat o mana de ajutor pentru a face putina ordine prin jur.
Ok, deci pana aici ne-am respectat planul... dar afara ploua... si incepe sa ploua tot mai tare... si in plus e si ceata asa ca mai departe nu prea aveam cum sa ne orientam deci solutia pe care o alegem e sa ramanem in Tarcu. A aparut o hartie in holul statiei meteo pe care scrie "Intrarea
persoanelor straine, strict interzisa". Da cum noi nu eram straine de locurile acelea, am ignorat-o :))).
De acu' nu prea mai am ce sa zic :))) ... toata dupa masa n-am facut absolut, dar absolut nimic....
Duminica ne-am trezit destul de tarziu. Afara se oprise ploaia, iar ceataza incepea sa se sparga. Ar fi fost o zi buna de traseu dar nu mai puteam ajunge unde ne-am fi dorit. In schimb am dat o mana de ajutor la stivuirea lemnelor, si am adunat un sac de gunoaie din jurul statiei.
Ar trebui gasita o solutie pentru asa zisa gropa de gunoi de la statie.
Pentru ca e deplorabil sa vezi cum gunoaiele se imprastie pe versant pana in caldare.

La ora 3 am plecat de la statie, cu o oprire pe la Cuntu. In Seroni dam din nou de turma de oi, dar de data aceasta cainii ne sesizeaza destul de tarziu iar ciobanul si-i cheama imediat. Apoi ne arunca asa o vorba: "Numai pana la Tarcu ati ajuns? Las ca veniti alta data"... ciudat... ca si cum omul ar fi stiut ca vroiam sa mergem mai departe si sa coboram in poiana Marului In Jigoria mai lenevim putin.... peisajul e foarte frumos... dar musculitele nu ne dau pace.... asa ca plecam mai departe la masina ce ne astepta.

Cam acesta a fost week-end-ul nostru.... Netisul va ramanea pentru alt week-end... speram fara ploaie :))))

No comments: